Wie we zijn

Ed en Ria - Al sinds lange tijd bieden wij zorg aan kinderen en jongeren die psychisch benadeeld zijn. Al van nature zijn wij mensen die graag terug geven aan de samenleving en hun eigen krachten in willen zetten voor hen die zelf een handje kunnen gebruiken. Deze visie heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Bernisser Handen in 2006, waarna wij in een achtbaan zijn beland met hele hoge pieken en soms zware dalen. Toch heeft Bernisser Handen ons veelal veel goeds gebracht en zijn wij blij ons zo in te kunnen zetten voor jongeren die hulp hard kunnen gebruiken.

Naast onze inzet voor de jongeren vinden wij het ook belangrijk om aan de wereld zelf te denken, huidige ontwikkelingen in het klimaat vragen om een bewuste aanpak van zaken die het milieu belasten. Daarom is de woonvoorziening gebouwd onder zeer hoge isolatie normen en wordt het gebouw volledig groen verwarmd via een warmtepomp installatie. Niet alleen dit, elke dag proberen wij op innovatieve wijze uitdagingen aan te pakken en op te lossen.

Het team - Bernisser Handen staat niet op de schouders van maar twee reuzen. Ons team bestaat uit een vijftal vaste begeleiders die ieder ondersteuning vinden van leergierige en energieke stagiaires. Binnen ons team heerst een cultuur waarin hart voor de zaak en geven om elkaar centraal staat, de jongens staan centraal en buiten het bieden van duidelijkheid en structuur is de begeleiding altijd te paaien voor een geintje. Aan deze warme cultuur proberen wij continue bij te dragen door een zo huiselijk mogelijk setting neer te zetten. Onder ons kleine maar fijne team staat de cliënt nog echt centraal, wordt nabijheid gegarandeerd en zal u nooit als nummertje behandeld worden.

Daarnaast worden ook praktische aangelegenheden onderhouden door een fijn team. Elk met affiniteit met de doelgroep en de eigen taken. Samen garanderen wij u van een goed verzorgde en veilige omgeving. 

Stichting Profila Zorg - Verbonden door passie en gedeelde doelen mogen wij trots samen werken met stichting Profila Zorg. Door middel van kennis deling en een unieke constructie heeft de samenwerking met Profila Zorg tot dusver geresulteerd in het leveren van kwalitatief goede zorg met oog op het sociale en professionele netwerk van de cliënt.

Missie - De aan onze zorg toevertrouwde mensen leren omgaan met hun psychiatrische beperking(en). 

Visie - In een huiselijke ambiance bieden wij structuur, acceptatie, sociale- en inzichtontwikkeling, waardoor algemene participatie in de samenleving mogelijk wordt.


Machtige Heer, grote Verlosser,
iedere dag kneden Uw handen mijn leven als klei

opwekking 598