Voor wie Bernisser Handen bedoeld is

Bernisser Handen is een woonvoorziening voor jongeren (M) die door omstandigheden korter of langere tijd niet thuis kunnen wonen. Jongens tussen 10-18 jaar met ADHD, hechtingsproblematiek en ASS met een IQ/adaptieve vaardigheden van lichtverstandelijke beperking tot gemiddeld IQ niveau. We bieden maatwerk, passende begeleiding vanuit de triple-c methodiek, Cliënt-Coach-Competence. Wie ben jij? Wat wil/kun je? Hoe kunnen wij je helpen?

 

Wonen

Er zijn zes riante kamers op de bovenverdieping, op de benedenverdieping zijn, grenzend aan de hal naar de woonkamer, twee kleinere kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Op de benedenverdieping is een grote gezamenlijke woonkamer, met een aparte recreatieruimte met pooltafel. Vanaf de grote veranda kijk je mooi uit over het natuurgebied. Er is volop gelegenheid voor spelen: lego, Playstation, bordspellen, knutselen. Ook buiten nodigt uit tot ontspanning, er is een basketbal- en voetbalveld, trampoline, klimtoren en zandbak.

Wasmachines en drogers worden gedeeld en gezamenlijk (takenlijst) wordt er zorggedragen voor de maaltijd.

Met het OV op loopafstand ben je binnen een kwartier in Spijkenisse centrum.

Door het gehele pand is glasvezel-internet via Wifi beschikbaar.

 

Wat je mag verwachten

Betrokkenheid, betrouwbaarheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid, dat is waar we voor staan en willen geven. Naast ruim ervaren en goed geschoolde begeleiding, heeft Bernisser Handen zich door de jaren heen bewezen.

 

Waar gaat het over

ADHD, hechtingsproblematiek en ASS met een IQ/adaptieve vaardigheden van lichtverstandelijke beperking tot gemiddeld niveau.

ADHD, Engelse afkorting, in het Nederlands; aandachts- en concentratiestoornis met hyperactiviteit.

Hechting Storing, is een psychische aandoening, ontwikkeld in de eerste vijf levensjaren. Hierin zijn twee typen, het geremde (waakzaam, terughoudend) en het ontremde type (gebrek aan onderscheid).

ASS, afkorting van Autisme Spectrum Stoornis, het betreft een groep ontwikkelingsstoornissen met onder andere, PDD-NOS en Asperger.

 

 

 

Onze methodiek

Hoe gaan we te werk en wat staat hierin centraal?

Jij staat centraal! Labels die je hebt gekregen, plakken we af. In een zorgvuldige gewenningsperiode willen we vooral jou ontmoeten. Wie ben je? Wat wil je? Waar sta je? Wat heb je nodig? Hoe kunnen wij je helpen?

Aan welke doelen gaan we samen werken?

Het gezamenlijk opgestelde begeleidingsplan wordt leidend, daarin maken we afspraken en stellen we met jou doelen en over hoe je die wilt gaan bereiken. Maar ook wat onze rol als begeleiding daar in mag zijn. Deze doelen gaan bijvoorbeeld over het aangaan van positief contact, het vergroten van zelfstandigheid en het leren omgaan met emoties.

Middelen en mogelijkheden die we in kunnen zetten zijn o.a.;

 • Onderzoek door langdurige observatie;
 • Psycholoog/gedragskundige;
 • Sociaal Emotioneel Onderzoek (SEO);
 • Jaarlijks meerdere evaluaties;
 • Vaste begeleiders die werken op vaste roosters;
 • Regelmaat en structuur.

De begeleiding van Bernisser Handen volgt regelmatig cursussen en trainingen zoals Agressieregulatie training, Driehoekskunde en BHV. Vraag hier gerust naar bij onze begeleiders.

Contra-indicaties;

 • Verslaving
 • (Actief of recente) suïcidaliteit en/of automutilatie
 • Fysieke agressie gericht op mensen of met als gevolg vernieling van spullen
 • Geen dag-invulling; school/werk
 • Als behandeling voorliggend is op begeleid wonen
 • Reactive Attachment Disorder (niet kunnen hechten)
 • DJI indicatie

Lichamelijke, auditieve- en/of visuele beperking (m.u.v. rolstoel).

 


Machtige Heer, grote Verlosser,
iedere dag kneden Uw handen mijn leven als klei

opwekking 598